Az Via-Mobilis.hu oldalán a járművek adás-vételével kapcsolatos hasznos tudnivalókról teljes nyugalomban tájékozódhat!

Használt járművek és eszközök adás-vételével kapcsolatos tanácsok vevőknek

Vesse össze egymással a hasonló járművek és eszközök árait!

Kerülje a túl alacsony vagy túl magas árazást! Vesse össze egymással a hasonló járművek és eszközök árait (márka, tulajdonságok, kilométerek száma, órák száma, évek száma szerint)!

Kapcsolatfelvétel az eladóval

Inkább a telefonos kapcsolatot válassza. Ellenőrizze, hogy a megadott előhívószám megfelel az eladó országának. Ne hívjon 08-cal kezdődő számokat, mert azok emeltdíjas számok.

Informálódjon a jármű vagy eszköz előzményeivel kapcsolatban!

Abban az esetben se habozzon megkérdezni az eladót a felhasználás feltételeiről, ha a hirdetés tartalmaz specifikációt!

Győződjön meg a jármű vagy eszköz tényleges állapotáról!

Ellenőrizze a jármű legfrissebb műszaki viszgálatával kapcsolatos dokumentációt. Amennyiben erre lehetősége nyílik, igyekezzen személyesen kipróbálni a járművet vagy munkagépet, hogy az eképp észlelhető hibákra fény derülhessen! (pl. a felfüggesztéssel, a tengelyekkel, a motorral, esetleges olajszivárgással, a hidraulikus tömlőkkel, stb. kapcsolatban)

Ellenőrizze a dokumentumokat

Az adásvétel során az eladónak át kell adnia az Ön részére a karbantartási számlákat és az időszakos általános műszaki vizsgák jegyzőkönyveit.

Gyanús eladó?

Munkatársaink minden esetben ellenőrzik a professzionális eladók személyazonosságát, akik hirdetéseiket a Via-Mobilis.hu weboldalon teszik közzé. Ha azonban kétségei lennének, vagy problémája merülne fel az eladóval kapcsolatban, nyugodtan jelentse nekünk.